Ga naar de inhoud

Sporten vs ziekteverzuim

“Als alle werknemers de fitnorm halen, dus drie keer per week 20 minuten sporten, levert dat bijna 1 miljard op. Het tegenovergestelde is ook het geval: te weinig bewegen is een concreet arbeidsrisico en levert meer verzuim op.”

Dat stellen Het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) en het Diabetes Fonds. Zij roepen daarom werkgevers, overheid en politiek op om in beweging te komen.

“‘Dit past precies in het Actieplan Gezond Bedrijf dat we samen met VWS voorbereiden”, aldus minister Kamp. “Drie keer per week twintig minuten sporten: dat is realistisch. Als de pensioengerechtigde leeftijd omhoog gaat, moeten we langer gezond blijven doorwerken. In de beroepsopleidingen moeten we al aandacht besteden aan duurzame inzetbaarheid. En fit blijven is ook voor jezelf en voor je omgeving goed.”

Een zittend bestaan is daarentegen een ‘sluipmoordenaar’: wie weinig beweegt, verzuimt meer en vergroot zijn kans om diabetes of hart- en vaatziekten te krijgen.

Bent u opzoek naar handvatten en advies om uw werknemers meer in beweging te krijgen? Wilt u weten hoe u kunt bijdragen aan minder ziekteverzuim?
Ik kom graag langs om eens kennis te maken.

Sandra van Engelen
Oefentherapie Ingele
oefentherapie@ingele.nl
www.oefentherapieingele.nl
06 – 23027865